SmileDirectClub

Over ons

Ons verhaal

De oprichters Alex Fenkell en Jordan Katzman ontmoetten elkaar op een zomerkamp toen ze 13 jaar oud waren, een leeftijd waarop er veel beugels te zien zijn. De twee bleven vrienden en jaren later, toen ze zich aan de metalen beugel van Alex herinnerden, besloten ze dat er een betere en meer betaalbare manier moest zijn om rechtere en wittere tanden te krijgen. In samenwerking met Camelot Venture Group, experts in het creëren van mogelijkheden in sterk gereguleerde sectoren, gingen ze aan de slag om met SmileDirectClub de orthodontie te democratiseren.

 

SmileDirectClub werd opgericht in 2014 en vertegenwoordigt nu 95% van de markt voor door artsen voorgeschreven transparante aligners, waarvan de behandeling en supervisie door artsen op afstand wordt gedaan. Inmiddels heeft SmileDirectClub al meer dan 1 miljoen mensen geholpen aan een nieuwe stralende lach. Hun 'voor en na' foto's spreken voor zichzelf. Als bedrijf zijn we sterk gegroeid met meer dan 6300 medewerkers en 391 SmileShops, en de teller loopt door.

Ons product

Onze transparante aligners zijn BPA-vrij. Elke klant ontvangt meerdere sets van gepersonaliseerde transparante aligners die strak om de tanden passen en door een tandarts worden voorgeschreven, zodat de tanden geleidelijk in de gewenste positie gebracht worden. Dit proces duurt gemiddeld 4-6 maanden. En het beste?

 

De alignerbehandeling van SmileDirectClub die door tandartsen voorgeschreven en begeleidt wordt is 50% dan andere aligners en er zijn geen herhaalde tandarts- of orthodontistafspraken nodig.

Ons tandheelkundige netwerk

Met SmileDirectClub hoef je niet steeds voor controle naar je tandarts te gaan. We hebben een netwerk en een innovatief online platform voor tandheelkundige begeleiding op afstand gemaakt waarmee onze klanten op afstand contact hebben met in Nederland geregistreerde tandartsen en orthodontisten. Zo bieden we je gemoedsrust en een professionele behandeling. Voordat je een gepersonaliseerd smile-plan voorgeschreven krijgt, bekijkt een geregistreerde SmileDirectClub-tandarts of -orthodontist je foto's, je medische achtergrond en een 3D-afbeelding van je lach (plus alle andere informatie die uit klinisch oogpunt nodig of gewenst wordt geacht) om te bepalen of je in aanmerking komt voor de therapie met transparante aligners en begeleiding via ons platform voor gebitsverzorging op afstand. Uiteraard zijn onze klantenservice- en tandheelkundige medewerkers steeds beschikbaar via telefoon, e-mail, chat en social media om eventuele vragen te beantwoorden of om je in contact te brengen met je behandelde tandarts of orthodontist. Dus hoewel je je SmileDirectClub-therapie met transparante aligners overal vandaan kunt volgen, waar je ook werkt of woont, kun je ervan op aan dat je nooit alleen staat.

Onze missie

De missie van SmileDirectClub is om iedereen te voorzien van toegang tot een veilige, betaalbare en gemakkelijke behandeling voor het rechtzetten van de tanden. Wij helpen je om jouw droomlach te bereiken en het zelfvertrouwen te krijgen om meer positiviteit in de wereld te verspreiden. Dat is iets om over te lachen, toch?

 

 

Voordelig beginnen aan jouw stralende lach

Doe de gratis Smile Test en begin vandaag nog.